Hírek az agrárgazdaságról

Borászat

A borászatok rendkívüli támogatásának eredménye

Azok a borászatok, amelyeknek komoly értékesítési nehézséget okozott a koronavírus-járvány vendéglátást és turizmust érintő hatása 2021. végén 1,5 milliárd forint támogatást kaptak.

Közzétéve:

borászat támogatás pályázat
Cikk megosztása:

A korábban meghirdetett támogatás keretében, az Agrárminisztérium által biztosított keretösszegből a Magyar Államkincstár összesen 846 bortermelő részére fizetett ki támogatást, amelynek átlagos hektáronkénti mértéke 250 ezer forint volt.

A vendéglátásba, szállodákba vagy éttermekbe szállító családi borászatok számára komoly nehézséget jelentett még tavaly is a koronavírus-járvány. Míg 2020-ban 710, 2021-ben már 846 olyan bortermelő részesült rendkívüli támogatásban, aki saját maga, vagy kapcsolt vállalkozása szőlőterülettel rendelkezik, az ott termett szőlőt saját célra feldolgozza, s az így előállított borászati terméket a korábbi években jelentős részben a vendéglátásban, szállodák vagy éttermek (HoReCa szektor) részére, illetve közvetlenül a fogyasztók részére értékesítette. A támogatás összege tavaly és tavalyelőtt is igazodott a HoReCa szektorból és a közvetlen értékesítés korábbi arányához.

Rendkívüli támogatás kaptak a borászatok

AM Sajtóiroda

Cikk megosztása: