Hírek az agrárgazdaságról

Környezetvédelem

A fenntartható jövő megvalósításához nélkülözhetetlen a gazdaság zöldítése

Hiszünk abban, hogy a jövő a közép-európai együttműködésben rejlik, célunk, hogy megóvjuk és védjük a Kárpát-medence természeti és környezeti értékeit – közölte Nagy István agrárminiszter a Visegrádi Négyek és Bulgária, Horvátország, Románia, Szlovénia környezetvédelmi minisztereinek találkozóján, Budapesten.

Közzétéve:

fenntartható jövõ gazdaság zöldítése Nagy István
Cikk megosztása:

A tárcavezető az eseményen arról beszélt, hogy közös feladatunk a fenntartható fejlődés elveinek követése, a biodiverzitást veszélyeztető és a klímaváltozást kiváltó tényezők kiküszöbölése, hiszen ezek nemcsak a mi életminőségünket, hanem a következő generációk létfeltételeit is meghatározzák. A koronavírus-járvány is rávilágított teremtett világunk érzékenységére és védelmének fontosságára. Hozzátette, hogy a környezetpolitikánk kiemelt célja, hogy az ország gazdasági fejlődése a természeti erőforrások és értékek megőrzése, valamint fenntartható hasznosítása mellett menjen végbe, továbbá

érvényre jusson az Alaptörvényben megfogalmazott egészséges környezethez való jog.

fenntartható jövõ gazdaság zöldítése Nagy István

Nagy István hazánk elkötelezettségével kapcsolatban többek között példaként említette a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Keretstratégiát, a Nemzeti Környezettechnológiai Innovációs Stratégiát, a Nemzeti Környezetvédelmi Programot, a Biológiai Sokféleség Megőrzésének Nemzeti Stratégiáját és az Országos Hulladékgazdálkodási Tervet is. A miniszter szerint a kormány környezetpolitikájának iránya megegyezik a V4 országok céljaival.
A környezeti folyamatok társadalmi, gazdasági összefüggéseit és hatásait felismerve a környezetügy kiemelt stratégiai kérdéssé vált, ezt a nemzetközi környezettudományi és környezetpolitikai együttműködés fejlődése is jelzi – tette hozzá a tárcavezető.

fenntartható jövõ gazdaság zöldítése Nagy István

A találkozó résztvevői szót ejtettek még a Biodiverzitás Stratégiáról, a Natura 2000-es területekről, a beporzók védelméről, illetve a nap legfontosabb kérdéséről, a közös „visegrádi” ökocímke létrehozásáról is.

AM Sajtó

Cikk megosztása: