Hírek az agrárgazdaságról

Vidékfejlesztés

A helyi gazdaság erősítésének egyik központi eleme a piacok fejlesztése

A kormány minden lehetséges eszközzel támogatja a helyi élelmiszertermelést, és a helyi élelmiszerértékesítést – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a bicskei városi piac átadásán, szombaton.

Közzétéve:

agrár24
Cikk megosztása:

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a piacok minden esetben egy városi, falusi közösség központjai. Ezért minden piac közösségi tér is, mely hozzájárul a városi vagy falusi közösség megerősítéséhez. Ezek a helyek megélhetést biztosíthatnak a helyi termelőknek, ez pedig hozzájárul egy település fejlődéséhez, a vidék megerősítéséhez; az agrártárca 2012-ben éppen ezért szorgalmazta a helyi termelői piacok létrejöttét.

A magyar agrárgazdaság sikeres jövőjének egyik fontos feltétele, hogy a vidék saját, helyi erőforrásaira támaszkodva önálló legyen, ezáltal pedig növekedjen a munkaerő és népességmegtartó ereje

– tette házzá.

Nagy István kitért arra is, hogy szombaton átadott beruházás értéke csaknem 700 millió forint. A fejlesztés pedig komoly előrelépést jelenthet a helyi termelőknek. Hangsúlyozta,

a magyar termékek vásárlásával ugyanis a magyar gazdákat, a magyar családokat és a magyar gazdaságot támogatjuk.

A hazai élelmiszerek kiváló minőségűek, belföldön, külföldön egyaránt keresettek. Kifejtette, a helyi termelői piacokkal valós alternatívát szeretnénk teremteni a vásárlási lehetőségekben.

A miniszter emlékeztetett, kormányának elkötelezett célja, hogy a „Megújuló vidék, megújuló agrárium” program keretében történelmi mértékű fejlesztési lehetőséghez juttassa és megerősítse a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart. Ezért az Agrárminisztérium 2021-ben a Vidékfejlesztési Program keretében 527 milliárd forint összegben ír ki új pályázatokat.

Forrás: AM Sajtó

Cikk megosztása: