Hírek az agrárgazdaságról

Pályázat - támogatás

A magyar természetfotó nagydíja néven új elismerést alapítanak

A magyar természetfotó nagydíja néven új elismerést alapít a Varázslatos Magyarország Nonprofit Kft.,, a pályázat küldetése, hogy a természetfotók által megmutassa az ország nemzeti parkjainak természeti kincseit, ezáltal felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára.

Közzétéve:

Varázslatos Magyarország fotópályázat 2022
Cikk megosztása:

A nemzetipark-igazgatóságok szakmai felügyeletét ellátó Agrárminisztérium ajánlásával megalapított elismerést Magyarország legkiemelkedőbb természetfotósa kaphatja meg.

A fotósok kilenc hónapon át versenyeznek egymással, az év minden szakában fotóznak a természetben, majd munkáik legjavát mutatják be a szakmai zsűrinek.

A tájékoztatás szerint a díjat a Varázslatos Magyarország (VM) számára tervezett Arany Daru szobor testesíti meg, amelyet 2022-től minden évben a nagydíjat kiérdemlő első, illetve a második és a harmadik helyezett kaphat meg.

A 2021-es pályázati évad helyezettjei idén már átvehetik az elismerést.

A díjazottak és a pályázati kategóriák dobogósainak képei a VM évente megjelenő természetfotó-albumában és az ország több prominens kiállítóhelyén megrendezendő kiállításán is előkelő helyet kapnak – áll az összegzésben.

Címlapfotón: Szomju László – „Hiába bújsz!” című fotópályázata, helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park

Forrás: MTI, Varázslatos Magyarország, https://varazslatosmagyarorszag.hu/

Cikk megosztása: