Hírek az agrárgazdaságról

Vadászat

A MATE a jótékonysági vadászat egyik kiemelt támogatója

Kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás keretében. Az ünnepélyes aláírási ceremónián a megállapodást Dr. Gyuricza Csaba rektor és Fejes László ügyvezető látta el kézjegyével.

Közzétéve:

MATE a jótékonysági vadászat egyik kiemelt támogatója - 1
Cikk megosztása:

Az aláírt megállapodás megteremti a közös tevékenység lehetőségét elsősorban a vadászati hagyományok, a vadászati kultúra, a szervezés és a társadalmi felelősségvállalás területén. Az Egyetem és a nonprofit szervezet kiemelt közös célja a társadalmi felelősségvállalás erősítése a hallgatókban, valamint a vadászat és a vadászok társadalmi megítélésének javítása.

Dr. Gyuricza Csaba rektor hangsúlyozta:

az Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete az ország legnagyobb felsőfokú vadgazdálkodási oktatási és kutatási helye. Hallgatói négy kontinensről vesznek részt az oktatásban és egyes kutatási programok végrehajtásában. A vadgazdálkodás tudományos megalapozása és az ez alapján történő modern természeti erőforrás-gazdálkodás éppen olyan fontos a jövő számára, mint a hagyományok megőrzése. Az Országos Jótékonysági Vadászati Közhasznú Nonprofit Kft. olyan értékes előadásokat fog tartani intézményünkben, amelyek a vadgazda mérnöki képzés vadászati etika és vadászatszervezéssel kapcsolatos kurzusaihoz kapcsolódnak, de ezek az előadások az Egyetem minden érdeklődő hallgatója számára elérhetőek lesznek.

MATE a jótékonysági vadászat egyik kiemelt támogatója - 2

Fejes László ügyvezető kiemelte:

az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. legfontosabb feladatának tartja a vadászat társadalmi szerepének és társadalmi felelősségvállalásának bemutatását, egyben a vadászat kulturális, etikai és szakmai hagyományainak megőrzését, valamint a kor követelményeinek való megfeleltetést, megújítást. A MATE-val való megállapodás kiindulópontja egymás tevékenységének, értékeinek és eredményeinek kölcsönös elismerése. Fontos számunkra, hogy a hallgatók és az oktatók minél nagyobb számban vegyenek részt a szervezetünk által szervezett jótékonysági eseményeken.

Az együttműködés keretében a vadászjeggyel rendelkező hallgatók és oktatók részt vehetnek a hagyományosan, minden év december 27-én megrendezésre kerülő jótékonysági vadászaton, a vadászjeggyel nem rendelkező hallgatók és oktatók pedig hajtóként kapcsolódhatnak majd be a jótékonysági vadászatokba. A jótékonysági vadászatok az ország 19 pontján – minden megyében – azonos célért kerülnek megrendezésre: a megyei kórházak gyermekosztályai új eszközökkel, felszerelésekkel való támogatása érdekében.

Forrás: MATE Médiaközpont

Cikk megosztása: