Hírek az agrárgazdaságról

Környezetvédelem

Abaújszántó is zöldül az őszi faültetési program keretében

„Jó látni, hogy az abaújszántóiak felismerték környezetük pótolhatatlan fontosságát” – mondta a tárca jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára Abaújszántón, a településfásítási program részeként megrendezett faültetésen.

Közzétéve:

Abaújszántó faültetés
Cikk megosztása:

Dr. Juhász Tibor kiemelte, hogy

a Településfásítási Program második ütemében 1 milliárd forintra megemelt, azaz megduplázott keretösszeggel a 2021-2022. évi őszi-tavaszi ültetési szezonban továbbra is lehetőséget biztosít a 10 ezer fő alatti települések fásítására.

Abaújszántóval együtt pedig összesen 887 település nyerte el a pályázatot. A település 30 fát ültethet el a Programnak köszönhetően. Ezzel együtt, két ütemben, csaknem 36 ezer fa kiültetésére kerül sor mintegy 1362 településen – mondta a helyettes államtitkár.

Abaújszántó faültetés

Felhívta a figyelmet a november 30.-án kezdődő és december 5-éig tartó PLANET Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó programjaira. A helyettes államtitkár úgy fogalmazott, ezzel megegyező a kormányzat célja is, fontos a klímaváltozás elleni fellépés. Az Agrárminisztérium 2019-ben úgy módosította a Vidékfejlesztési Program támogatásait, hogy az erdőtelepítési kedv jelentősen megnövekedett – tette hozzá. A célok elérésében kiemelt szerepe van még az Agrárminisztérium által kezdeményezett Országfásítási Programnak is – egészítette ki.

Hangsúlyozta, mindezekből is látszik, hogy a kormányzat számára a környezetvédelem ügye kiemelten fontos terület, amelyről nemcsak beszélünk, hanem teszünk is érte. Éppen ezért indította a kormány a „Magyarország zöld úton jár!” online környezetvédelmi felmérést, melynek kitöltésére november végéig van lehetőség a zold.kormany.hu felületen, tette hozzá.

Abaújszántó faültetés

Juhász Tibor arra bíztatott mindenkit, hogy még ma töltsék ki a kérdőívet. Környezetünk megóvásában minden apró lépés segít, amelyhez a döntéseket közösen kell meghatároznunk, zárta beszédét.

AM Sajtó

Cikk megosztása: