Hírek az agrárgazdaságról

Pályázat - támogatás

Alkotói pályázatok indulnak törpeegér témakörben

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztályával karöltve kreatív alkotópályázatokat hirdet, az Év Emlőse, a törpeegér témakörben, gyermekek és felnőttek számára.

Közzétéve:

törpeegér alkotóművész pályázat 2022
Cikk megosztása:

A Vadonleső Program már több mint 12 éve, önkéntesek hathatós segítségével gyűjt 18 védett növény- és állatfaj elterjedésével és veszélyeztetettségével kapcsolatos adatokat. A programot működtető szervezetek 2014-ben indították útjára az Év Emlőse kezdeményezést: minden évben egy aktuális védett vagy fokozottan védett emlősfaj fontosságára, jellemzőire irányítják a figyelmet, emellett az alkotni vágyókat is megszólítják különböző pályázatokkal.

Az idei évben több korcsoportnak, két pályázatot ír ki a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztályával karöltve: alsó tagozatos gyermekek részére Töpörödött törpegerek címmel illusztrációs rajzpályázat indul. A törpeegerek játékos, rejtett világába kortárs költőink és dalszerzőink, név szerint Búth Emília, Molnár Krisztina Rita, Gryllus Vilmos, Tóth Krisztina és Lackfi János versei, zenéje nyújtanak bepillantást, amelyeket a Vadonleső Program oldalán bárki elolvashat, meghallgathat.

A felső tagozatos és középiskolás gyermekek, valamint felnőttek részére Törpeségében óriási címmel szintén a fent említett művekre várunk képzőművészeti alkotásokat (pl.: képregény, rajz, szobor, dombormű). Mindkét pályázat esetében a műalkotások digitálisan leképzett formáját várjuk a pályázatokra, tehát szkennelt, fotózott, vagy eleve digitálisan összeállított pályaművel lehet nevezni.

A pályázati határidő mindkét esetben: 2022. október 10.

A pályázat részletei, illetve a feltöltő felület megtalálható a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján:

www.hermanottointezet.hu/toporodott-torpegerek

www.hermanottointezet.hu/torpesegeben-oriasi

A legjobb alkotások készítői természetvédelemmel kapcsolatos ajándéktárgyakban és élményajándékokban részesülnek, amiket a pályázók várhatóan november második felében vehetnek át a Törpeegér Gálán. Jó munkát és jó szórakozást kívánunk akár a természetben „vadonlesés” közben, akár az íróasztalnál, alkotás során!

Forrás: HOI Kommunikációs Osztály

Cikk megosztása: