Hírek az agrárgazdaságról

Növénytermesztés

Biztosított a hazai műtrágyaellátás

A tavaszi mezőgazdasági munkákhoz szükséges műtrágya elegendő mennyiségben rendelkezésre áll az országban – közölte Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető az ellátás helyzetéről a hazai műtrágya-forgalmazókkal és importőrökkel, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével is egyeztetett.

Közzétéve:

műtrágyázás agrár24
Cikk megosztása:

Nagy István kiemelte, jelenleg nem okoz közvetlen problémát Magyarországon az európai műtrágyagyártó kapacitások részleges leállása, hiába riogatja a gazdákat Bige László baloldali oligarcha.

A miniszter hozzátette, a baloldali milliárdos kijelentéseivel ismét csak pánikot kelt és ezzel ismételten tovább akarja srófolni a műtrágya árát. A tárcavezető ezért felszólította Bige Lászlót arra, hogy hagyja abba a riogatást és piactorzító önös érdektől vezérelt cselekedeteit.

A miniszter arra is kitért, hogy a gazdálkodók már elvégezték az idei első kalászos fejtrágyázást és a következő munkafázisokhoz is elegendő műtrágyakészlet van az országban.

Ezért is kiemelkedő, hogy a legfontosabb ügyet Magyarország számára kedvező módon rendezték el az uniós állam- és kormányfők versailles-i csúcstalálkozóján – tette hozzá. Nem lesznek szankciók, amelyek kiterjednének az olaj és a gáz területére, ez pedig növeli a földgázra épülő műtrágyagyártó kapacitások mielőbbi újraindításának lehetőségét.

A gazdálkodók érdekében minden lehetséges eszközt be kell vetni a biztonságos hazai műtrágyaellátás érdekében. Az a fő feladatunk, hogy a magyar gazdákat és a magyar családokat megvédjük a gazdasági, ellátásbeli problémáktól – hangsúlyozta a tárcavezető.

AM

Cikk megosztása: