Hírek az agrárgazdaságról

Rendezvény

Bőköz Fesztivál hetedszer az Ormánságban 2022. július 7-10.

Harminchét helyszínen több mint száz program várja az érdeklődőket a VII. Bőköz Fesztiválon július 7-től 10-ig. Az ingyenes összművészeti rendezvényt a Baranya megyei Ormánság négy településén, Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben tartják.

Közzétéve:

Bőköz Fesztivál 2022
Cikk megosztása:

A Bőköz Fesztivál sokszínű kínálattal várja a látogatókat, a koncertek mellett színházi előadásokkal, gyerekprogramokkal, kiállításokkal.

A fesztiválon fellép mások mellett az R-Go, az általa fejlesztett hangszerrel érkező Bogányi Gergely zongoraművész, Szulák Andrea és a Stúdió 11, Szarka Gyula, Youli, Varga Miklós, a Szabó Ádám Trió, a Rátonyi Róbert Jazz Duó, a Harka Táncegyüttes és a Flört zenekar.

A szaporcai Hétöles Tó színpadán lép fel július 8-án az idén 40 éves R-Go együttes. Szikora Róbertelmondta: számukra minden koncert egyformán fontos, a Bőköz Fesztiválon ugyanolyan hozzáállással adnak műsort, mint tíz nappal ezelőtt a Budapest Sportarénában, ahol csaknem 14 ezer ember előtt játszottak.

Szaporcán lesz látható a Csókkirály című koncertshow július 9-én. Utóbbi kapcsán Feke Pál előadóművész, szervező elmondta: a Hungária együttes életműve előtt tisztelgő másfélórás műsorban elhangzanak a legnagyobb slágerek.

„Kémesen a katolikus templomban július 10-én Bogányi Gergely Varga Gábor dzsesszzenésszel együtt lép fel, és ezen a településen lesz látható Tamási Áron születésének 125. évfordulójára emlékezve az író életműve előtt tisztelgő Ördögölő Józsiás zenés tündérjáték” – emelte ki a fesztiváligazgató.

Drávacsehiben lép fel a Flört, a Harka Táncegyüttes, Tücsöklakodalom című gyerekműsorával Szarka Gyula.

Tésenfán Youli, a Szabó Ádám Trió, Varga Miklós és a Pendelyes Táncegyüttes szerepel többek között a programban.

A fesztivál látogatói kirándulhatnak a Duna-Dráva Nemzeti Park csodálatos vidékein, túrázhatnak a madárrezervátumban, a revitalizált holtágnál, megcsodálhatják a festett fakazettás templomokat is.

Cikk megosztása: