Hírek az agrárgazdaságról

Pénzügy

Egyre népszerűbbek a kisvállalkozói személybiztosítások

Már több mint 6 ezer kisvállalkozás vezetője igényelte az OTP Banktól a Vállalkozói Védelmező személybiztosítást. Az elmúlt fél évben néhány esetben már éltek is a döntéshozók a szolgáltatás nyújtotta lehetőséggel: elsősorban a csonttörések vagy kórházi ápolások egyösszegű támogatására jelentkezett igény.

Közzétéve:

OTP Bank kisvállalkozói személybiztosítások
Cikk megosztása:

Nagyjából minden harmadik magyarországi mikro- és kisvállalkozásnak okozna jelentős működési problémát, ha valamelyik kulcsembere egy baleset vagy betegség miatt nem tudná ellátni feladatait – állapította meg az OTP Bank és a Groupama Biztosító tavalyi kutatása*. A hitelintézet és a biztosító társaság számukra hozta létre tavaly a Vállalkozói Védelmező személybiztosítást, ami pont ezekre a helyzetekre kínál gyors anyagi segítséget.

A speciális biztosítást tavaly nyári bevezetése óta már több mint 6 ezer vállalkozás igényelte, 70 százalékban Kft-k, 10 százalékban betéti társaságok, az igénylők ötöde pedig egyéni vállalkozó. Az érintett vállalkozások átlagosan évi 100 millió forintos árbevétellel rendelkeznek, ágazatok szerinti bontásban pedig leginkább az építőiparban, az áruszállításban, valamint a kiskereskedelemben tevékenykednek. Az átlagos foglalkoztatotti létszámot tekintve többségében 10 fő alatti kisvállalkozások választják ezt a védelmet. Néhány esetben már éltek is a döntéshozók a szolgáltatás nyújtotta lehetőséggel: elsősorban a csonttörések vagy kórházi ápolások egyösszegű támogatására jelentkezett igény.

„Rengeteg mikro- és kisvállalkozás működik Magyarországon, amelynek a tulajdonosa egyszemélyben ügyvezetője és mindenese is a cégnek, ezért ezek a vezetők nem engedhetik meg maguknak, hogy akár csak néhány napra is kiessenek a munkából. A Vállalkozói Védelmező biztosítás anyagi segítségével viszont áthidalhatják az esetlegesen felmerülő kritikus időszakot, vagy pótolhatják veszteségüket, ami fontos támogatás lehet, ezt ismerik fel egyre többen a vállalkozók közül” – mondta Budai József, az OTP Bank Bankbiztosítási főosztályvezetője.

Az OTP Bank tapasztalatai alapján az érdeklődő vállalkozások fele valamilyen hitel mellé igényli a biztosítást, hogy egy váratlan helyzetben az anyagi juttatás őrizhesse meg vállalkozásuk, illetve családjuk pénzügyi stabilitását.

A biztosítás népszerűségéhez az is hozzájárul, hogy míg sok élet- és balesetbiztosítás megkötését jellemzően orvosi vizsgálathoz kötik a biztosító társaságok, a Vállalkozói Védelmező biztosításhoz erre nincs szükség, sőt, már a bankfiókok mellett, kényelmesen, telefonon is megköthetik az ügyfelek az OTP Contact Center-en keresztül, és már másnaptól fedezetet nyújt a szerződés.

Forrás: OTP Bank Sajtó

A tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A fenti termékek és szolgáltatások részletes feltételeiről az ismert csatornákon keresztül tájékozódhatnak. Az OTP Bank fenntartja annak jogát, hogy a közleményben szereplő termékek és szolgáltatások kondícióit módosítsa.

*A reprezentatív kutatás 2021. április 21-e és 28-a között, 150 mikro-, valamint 100 kisvállalkozás pénzügyi döntéshozójának telefonos megkérdezésével készült.

Cikk megosztása: