Hírek az agrárgazdaságról

Élelmiszeripar

Együttműködési megállapodást kötött a MATE és a Nébih

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amelynek célja, hogy közös oktatási-kutatási projekteket valósítsanak meg, szakmai célok érdekében mozgósítsák tudásbázisukat, kapcsolatrendszerüket – közölték az aláírók csütörtökön közös közleményben.

Közzétéve:

mate nébih együttmûködés 2022
Cikk megosztása:

A megállapodás értelmében a Nébih több telephelye – így a Velencei Talajvédelmi Laboratórium, a Központi Vetőmagvizsgálati Laboratórium, a Szántóföldi Fajtakísérleti Osztály és a Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóság – is fogadja majd a MATE hallgatóit szakmai gyakorlatokra, egyéni kísérletek lebonyolítására.

A Nébih szakértői több agrárképzés oktatásában, valamint diplomavédések szakmai bizottságaiban is részt vesznek. A felek létrehoznak egy élelmiszerlánc-biztonsági kurzust is, amely kiemelt hangsúllyal kezeli az állategészségügyi aktualitások bemutatását, az állatbetegségek mentesítését és az állatvédelmet.

Gyuricza Csaba, a MATE rektora a közleményben hangsúlyozta, hogy a sokrétű együttműködés az egyetem tizenegy intézetét érinti.

Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke a közleményben kiemelte, az együttműködés ötvözi az egyetemi-akadémiai tudást a szakmai kompetenciákkal. (MTI)

Cikk megosztása: