Hírek az agrárgazdaságról

Fejlesztés

Intézményi napelempark létesült Alsóvadácson

A magyar kormányzat elkötelezett a fenntartható jövő érdekében végzett fejlesztések mellett – mondta Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára az Alsóvadácsi Panzió és Turisztikai fogadópont energiaellátását biztosító napelem beruházás átadóján.

Közzétéve:

napelempark Alsóvadácson
Cikk megosztása:

Az Alsóvadácson létesült intézményi napelempark a jövőben az Alsóvadácsi Panzió és Turisztikai központot, valamint a hozzá tartozó kiszolgáló épületeket és létesítmények villamosenergia-igényét fogja kiszolgálni. A fejlesztéshez az Agrárminisztérium 15 millió forint támogatást biztosított, melyet a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. saját forrással egészített ki.

Szentpéteri Sándor a rendezvényen úgy fogalmazott, hogy

az állami erdőgazdaságok tíz éve kiemelt célként kezelik az erdei ökoturisztikai intézményrendszer fejlesztését. Kiemelte, a cégcsoport által erre a célra fordított több mint 20 milliárd forintnak meg is van a látszata: országszerte ugyanis megújult szálláshelyek, erdei iskolák, új kilátók várják a látogatókat.

Hozzátette, a kormányzat évtizedes, tudatos turisztikai fejlesztési programjának és az erdőgazdaságok éves szinten 4-5 milliárd forintot is elérő fenntartási ráfordításának köszönhetően a látogatók 21. századi infrastruktúrát találnak a hazai erdőkben.

A helyettes államtitkár arról is beszélt, hogy az állami erdőgazdaságok ökoturisztikai rendszerének fejlesztése során

tudatosan törekednek a fenntartható fejlesztések megvalósítására. Ennek jó példája az Alsóvadácsi Panzió és Turisztikai Centrum, amely a Gerecse és a főváros környéki erdők mellett kínál színvonalas kikapcsolódási lehetőséget.

Hangsúlyozta, az összesen 31 millió forintból megvalósított beruházás hiányzó szolgáltatást kínál az ide érkező turistáknak, ezzel jelentősen hozzájárul a régió turisztikai vonzerejének növeléséhez.

napelempark Alsóvadácson

dr. Völner Pál, Komárom-Esztergom Megyei országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az állami  erdőgazdaságok tevékenységei példaértékűek. Folyamatos fejlesztéseikkel azt a gondolatot erősítik, hogy természeti erőforrásokkal felelősen és fenntartható módon kell gazdálkodni. dr. Kancz Csaba kormánymegbízott azt mondta, hogy a mostani beruházásnak nemcsak a turisztikai értéke fontos, hanem az általa hordozott fenntarthatósági üzenet is.

AM Sajtóiroda

Cikk megosztása: