Hírek az agrárgazdaságról

Pályázat - támogatás

Ismét elérhető az állattartó telepek fejlesztését támogató felhívás

A Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című pályázati felívás a tervek szerint februárban újranyílik, így lehetőség lesz arra, hogy az állattartók nagyobb léptékű beruházásaikat megvalósítsák – közölte Nagy István agrárminiszter.

Közzétéve:

elérhető az állattartó telepek fejlesztését támogató felhívás
Cikk megosztása:

Az újra nyitást a 2020 őszén megjelent kiírás óriási sikere indokolja, mivel akkor, a 360 milliárd Ft keretösszegű felhívás kapcsán megközelítően 473 milliárd Ft összegre nyújtottak be támogatási igényt a kérelmezők. A miniszter kiemelte, hogy

a felhívás a már megismert feltételrendszer mellett lesz továbbra is elérhető, a támogatási intenzitás főszabályként 50 százalékos, a támogatás összegére vonatkozó feltételek pedig változatlanok: az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege célterületenként eltérően 5 és 100 millió Ft között változik, maximum 2 milliárd Ft lehet.

Baromfitartók, sertéstartók, szarvasmarhatartók, juhtartók, kecsketartók, lótartók, nyúltartók, méhészek és még több más gazdasági haszonállattal foglalkozó állattartók számára nyílik ismét lehetőség támogatott módon

új állattartó telepek létrehozására, meglévőek korszerűsítésére, az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésére.

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a felhívás keretében azon támogatást igénylők is pályázhatnak, akik a jelen felhívás keretében már részesültek támogatásban, akár ugyanazon megvalósítási helyre is. A támogatási kérelmek benyújtására a tervek szerint február végétől lesz lehetőség.

AM Sajtóiroda

Cikk megosztása: