Halászat - horgászat
Készíts Te is egészséges halételeket hazai alapanyagokból!
A hal nagyon egészséges élelmiszer, amely kevés koleszterint tartalmaz, ugyanakkor nagy mennyiségben található benne a szervezet számára fontos foszfor, jód, fluor, szelén, vas, kálium és kalcium, továbbá rendkívül gazdag A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitaminokban. A halak húsa laza szerkezetű, könnyen emészthető. Fogyasszon rendszeresen hazai, egészséges és ízletes halakat!
Videó lejátszása:
Itt a Grillszezon!
A nyár beköszöntével egyre népszerűbb a grillételek készítése. Bátran kísérletezzünk a halakkal is. Íme, egy jól bevált recept!
Afrikai harcsa kukoricával és paradicsommal
Hozzávalók 2 személyre:
- 30 dkg afrikai harcsa
- 10 dkg bébikukorica
- 20 dkg morzsolt csemegekukorica (konzerv)
- 10-15 db koktélparadicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db lilahagyma
- 3 evőkanál fehérborecet
- 3 evőkanál magos dijoni mustár
- olívaolaj
A halfilét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A bébikukoricákat megsózzuk, kevés olajjal bekenjük és a grillen megsütjük.
Közben elkészítjük a köretet. A kukoricát, a felkarikázott koktélparadicsomot, a finomra vágott petrezselymet és a lilahagymát összekeverjük az olívaolajjal, a borecettel és félretesszük.
Végül a halszeleteket körülbelül 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük, majd a paradicsomos salátával és a grillezett bébikukoricával együtt, frissen tálaljuk.
Forrás: MA-HAL Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet