Agrárgazdasági Hírportál

Halászat - horgászat

Készíts Te is egészséges halételeket hazai alapanyagokból!

A hal nagyon egészséges élelmiszer, amely kevés koleszterint tartalmaz, ugyanakkor nagy mennyiségben található benne a szervezet számára fontos foszfor, jód, fluor, szelén, vas, kálium és kalcium, továbbá rendkívül gazdag A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitaminokban. A halak húsa laza szerkezetű, könnyen emészthető. Fogyasszon rendszeresen hazai, egészséges és ízletes halakat!

Közzétéve:

Cikk megosztása:

Videó lejátszása:

 

afrikai harcsa kukoricával

Itt a Grillszezon!

A nyár beköszöntével egyre népszerűbb a grillételek készítése. Bátran kísérletezzünk a halakkal is. Íme, egy jól bevált recept!

Afrikai harcsa kukoricával és paradicsommal

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg afrikai harcsa
  • 10 dkg bébikukorica
  • 20 dkg morzsolt csemegekukorica (konzerv)
  • 10-15 db koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db lilahagyma
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál magos dijoni mustár
  • olívaolaj

A halfilét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A bébikukoricákat megsózzuk, kevés olajjal bekenjük és a grillen megsütjük.

Közben elkészítjük a köretet. A kukoricát, a felkarikázott koktélparadicsomot, a finomra vágott petrezselymet és a lilahagymát összekeverjük az olívaolajjal, a borecettel és félretesszük.

Végül a halszeleteket körülbelül 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük, majd a paradicsomos salátával és a grillezett bébikukoricával együtt, frissen tálaljuk.

Forrás: MA-HALMA-HAL Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet

halpéntek

 

Cikk megosztása: