Hírek az agrárgazdaságról

Pályázat - támogatás

Kiemelt támogatás a déli határon működő mezei őrszolgálatoknak

A migrációs nyomás miatt kiemelt támogatást kapnak a déli határon működő mezei őrszolgálatok – közölte Nagy István agrárminiszter.

Közzétéve:

Kiemelt támogatás a déli határon működő mezei őrszolgálatoknak
Cikk megosztása:

A tárcavezető arra emlékeztetett, hogy Magyarország schengeni külső határán jogellenesen belépők vagy azt megkísérlők száma jelentősen nőtt. A megnövekedett migrációs nyomás nem csak a rendvédelmi szervekre ró többlet terheket, hanem fokozza a déli határ kötelében fekvő termőföldek védelmének igényét is. Erre tekintettel a leginkább érintett településeken a mezőőri szolgálatok megerősítése vált szükségessé – tette hozzá Nagy István.

A miniszter azt is elmondta, hogy a migrációs nyomásnak kitett települési önkormányzatok számára  a mezőgazdasági termelőket, terményeik és termelő eszközeik biztonságának megteremtése érdekében

a kormány több mint 170 millió forint rendkívüli támogatásról döntött mezei őrszolgálatuk létrehozására vagy a meglévő mezei őrszolgálatuk létszámának megemelésére.

A program keretében Mórahalom, Röszke, Zákányszék, Ruzsa, Öttömös, Kelebia, Tompa, Bácsalmás, Ásotthalom és Domaszék települések kapnak támogatást. Nagy István hangsúlyozta, hogy a kormányzat elkötelezett az érintett települések biztonságának fokozása mellett.

Forrás: AM Sajtó

Cikk megosztása: