Hírek az agrárgazdaságról

NAK HÍREK

Konferencia a jövő agráriumáról

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2021. november 24-én rendezi meg a kifejezetten agrárdigitalizációval foglalkozó AGTECH SUMMIT elnevezésű eseményt, melyen hazai és nemzetközi szinten elismert szakemberek, a legfontosabb magyar agrártechnológiai startupok és legmeghatározóbb piaci szereplők tartanak előadásokat, valamint gyakorlati bemutatókat.

Közzétéve:

Konferencia a jövő agráriumáról - Agtech Summit_november 24.
Cikk megosztása:

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara NAK TechLab programja közel három éve támogatja a hazai agrár startup vállalkozásokat. Az eredmények átfogó bemutatása érdekében jött létre az AGTECH SUMMIT, mely esemény kiemelt célja, hogy szakmai előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és gyakorlati bemutatókkal szemléltesse az agrárium legfontosabb fejlesztéseit, illetve átfogó képet adjon a szektor jövőjéről.

„A digitalizációs megoldások bevezetése az agráriumban kiemelten fontos, hiszen ezen technológiák alkalmazása a termelők jövedelmének növekedését jelentheti, valamint használatuk a fenntarthatósági törekvéseket is támogatja. Az AGTECH SUMMIT eseményen szélesebb közönség is megismerheti azokat a piacképes fejlesztéseket, melyekkel a szektor digitalizációs szintje előremozdítható.” – hangsúlyozza Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke

A rendezvényen olyan fontos és izgalmas témakörökről lesz szó, mint

  • a startupok megoldásai által újonnan létrejött piacok,
  • a kockázati tőkebefektetők hozzáállása az agráriumhoz,
  • az űrtechnológián alapuló adatgyűjtés hasznosulása a szektorban, vagy például
  • a mezőgazdaság viszonyulása a robbanásszerű digitalizációs változásokhoz.

Emellett szó esik az új megoldások szektorba való implementálásáról, illetve az újszerű technológiák alkalmazásának kérdéséről a generációváltás vonatkozásában.

Az előadók között köszönthetjük a szektor legjelentősebb szakmai és technológiai szereplőit, döntéshozókat és fejlesztőket. Az előadások mellett az érdeklődők gyakorlatban is megismerkedhetnek az innovatív agrár startupok megoldásaival.

A nap zárásaként kiderül, hogy a NAK TechLab harmadik inkubációs programja során a startup csapatok milyen közös fejlesztéseket indítottak a legmeghatározóbb agrár nagyvállalatokkal; az Axiál Kft., a KITE Zrt., a Corteva Agriscience és a Bonafarm Csoporttal született nagyvállalati-startup együttműködéseket az esti programrészben mutatják be.

Részletes program és regisztráció a rendezvényre: www.agtechsummit.info

Forrás: NAK Sajtó

Cikk megosztása: