Hírek az agrárgazdaságról

Agrárgazdaság

Közös fellépést sürget Brüsszelben az agrárminiszter

A fehérjetakarmány-előállítás biztosítása érdekében közös fellépésére van szükség Brüsszelben – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter hétfőn Krakkóban, a „Három Tenger Régió” Agrárminisztereinek Csúcstalálkozóján, amelyen a térség mezőgazdasági miniszterei mellett az Európai Unió Mezőgazdasági Biztosa is részt vett.

Közzétéve:

Közös fellépés a fehérjetakarmány
Cikk megosztása:

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy

a konferencián a résztvevők megvitatták a fehérjetakarmány előállításának biztosítását a régióban.

Emellett szóba került a Közös Agrárpolitika mezőgazdasági és vidéki területek átalakítására gyakorolt hatása a zöld és digitális gazdasággal összefüggésben. Az egyeztetésen az érintettek régiós összefogást sürgettek az élelmiszerrendszereket érintő kutatás és innováció kihívásait érintő dialógusban.

Közös fellépés a fehérjetakarmány

A találkozón Ausztria, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia és Szlovákia agrárminiszterei

olyan közös álláspontot alakítottak ki, amely befolyásolja országaink és egész Európa mezőgazdaságának, élelmiszerrendelkezésének és vidéki térségeinek jövőjét – mondta Nagy István.

Az egyeztetésen egyetértettek abban is, hogy régiónk kiváló ökológiai adottságokkal rendelkezik a korszerű mezőgazdasági termelés kialakításához, valamint a megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszer előállításához. Ugyanakkor

ahhoz, hogy ezeket a lehetőségeket ki is tudják aknázni, közös fellépésre van szükség Brüsszelben – hangsúlyozta a miniszter.

A találkozó után Nagy István meglátogatta a lengyel Nemzeti Állatkutató Intézet génbankját, ahol a Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrzési Központtal való együttműködés megerősítéséről tárgyalt.

Forrás: AM Sajtó

Cikk megosztása: