Hírek az agrárgazdaságról

Precíziós gazdálkodás

Lesz-e fennakadás a mezőgép piacon?

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) egy belső felmérést végzett a gépforgalmazó tagok között, és a felmérés eredménye egyértelműen kimutatja, hogy a korábbi évekhez képest sokkal nehezebb a külföldről érkező alkatrészek beszerzése, adta hírül Viczián Ágnes, a szövetség projekt felelőse.

Közzétéve:

traktor szerviz
Cikk megosztása:

Külföldről érkező alkatrészek beszerzése

A beszerzési idő lényegesen, akár 4-6 hónapra is elhúzódhat, és több alkatrész gyártási ideje is jelentősen meghosszabbodott. Az alkatrész-ellátottság a szerviz munkánknál általánosan nem okoz még nagy gondot, hiszen a cégek figyelnek arra, hogy a raktárjaikban minden szükséges eszközt időben beszerezzenek,

de a hirtelen jött meghibásodásból adódó új igény esetén a várakozási idő meghosszabbodhat, figyelmeztetett a projekt menedzser.

A többi iparággal összehasonlítva, a mezőgazdaságban volt eddig a legcsekélyebb akadályoztatás a koronavírus miatt. Most már azonban a járvány erre a területre is nagyon nagy hatással van, amely befolyásolhatja a piac további működését, és változásokat is hozhat a fogyasztók számára. Sajnálatos, hogy

az új gépek beszerzésének a várakozási ideje is átlagosan 5 hónapra nőtt, amely akár 12 hónapig is elhúzódhat, de szerencsére egyik típusú mezőgazdasági gépből sincs hiány, fogalmazott a menedzser.

A mezőgazdasági cégek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a fogyasztók ezekből a nehézségekből szinte semmit ne vegyenek észre, és minél hamarabb kiküszöböljék és elhárítsák a problémákat. A raktárakban egyelőre a készletek rendelkezésre állnak, és továbbra is arra törekszenek, hogy a partnereket zökkenőmentesen ki tudják szolgálni, mondta végezetül Viczián Ágnes.

Agrár24

Cikk megosztása: