Hírek az agrárgazdaságról

Halászat - horgászat

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Dr. Németh István MA-HAL elnök

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át Dr. Németh István, a Tógazda Halászati Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet elnöke, a hazai halgazdálkodási ágazat fejlesztése, illetve a halászati innováció és az ágazati érdekvédelem terén végzett munkája elismeréseként.

Közzétéve:

Dr. Németh István MA-HAL elnök átvehette a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést
Cikk megosztása:

Nagy István agrárminiszter az 1848/49-es forradalom és szabadságharc március 15-i évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen adta át a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést.

Dr. Németh István évtizedek óta dolgozik a halászati kutatás, termelés és halkereskedelem munkaterületeken. Több mint harminc éve irányítja a Tógazda Halászati Zrt-t, amely a Dunántúlon völgyzárógátas halastavakon gazdálkodik közel 1700 hektár tófelületen.

Az utóbbi 12 évben aktívan részt vett elnökként a halászati ágazat érdekvédelmi tevékenységében és az operatív programok nyújtotta halászati innovációban. Érdekvédelmi munkájának legnagyobb eredménye, hogy az elnöksége alatt sikeresen megvalósult a két korábbi szakmai érdekképviselet egy platformon való megjelenítése, vagyis a MAHAL és a MASZ fúziója.

Forrás: MA-HAL

Cikk megosztása: