Hírek az agrárgazdaságról

Borászat

Magyar vörösbor a világ élén

A Concours Mondial de Bruxelles 2021-et idén Luxemburgban rendezték meg. Ezen a legmagasabb pontszámot a vörösborok kategóriájában mintegy hét és félezer mintából a villányi Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 bora kapta, amely elnyerte a Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat.

Közzétéve:

Koh-I-Noor, a Cassiopeia, a Jammertal, és a Wunderlich bor
Cikk megosztása:

A világsiker értékét mutatja, hogy ilyen nyílt kategóriában és

a verseny történetében először kapta magyar vörösbor ezt a díjat!

Az idei versenyen 672 francia, 507 spanyol, 389 olasz és 335 portugál érem született, de ezen a megmérettetésen a világ legjobb vörösbora magyar lett!

Minden évben más helyszín ad otthont a borok tesztelésének. A június 17-27. között megtartott borversenyen 300 zsűritag 9 napon keresztül értékelt közel 10 000 beérkezett tételt. A verseny zsűrijébe szigorúan olyan neves bírákat választanak, akik globális szinten elismertek, ők értékelik a világ minden tájáról beküldött borokat. A Concours Mondial de Bruxelles elsődleges célja, hogy garanciát nyújtson a fogyasztóknak: objektíven díjazza azokat a kifogástalan minőségű borokat, amelyek valóban kiemelkedő italélményt nyújtanak.

A luxemburgi borversenyről a Jammertal borbirtok két további díjat hozott el: a Cassiopeia MCS*Achird 2016 tétel Nagyarany, a Cassiopeia Franc 2015 pedig Arany érmet nyert.

A villányi borvidék világviszonylatban is ritka szerencsés adottságait felismerve a Jammertal Borbirtok fejlesztéseit 2001- ben kezdték el. Mára Közép–Európa egyik legjelentősebb vörösbor készítő műhelyévé fejlődtek. Két tökéletesen felszerelt, egymással szomszédos és szoros egységben működő borászati üzemükben folyik a nemzetközileg is magasan elismert tételek termelése.

Koh-I-Noor, a Cassiopeia, a Jammertal, és a Wunderlich bor

Koh-I-Noor, a Cassiopeia, a Jammertal, és a Wunderlich bor

Koh-I-Noor, a Cassiopeia, a Jammertal, és a Wunderlich bor
A Jammertal Borbirtok 85 hektáron gazdálkodik, évi 550-600 ezer palackot forgalmaz. Ezen kívül évtizedes munkakapcsolatokra visszatekintő beszállítóik 25 hektárnyi kiváló ültetvényeiről vásárlnak fel rendszeresen kiváló minőségű kékszőlőt. A Jammertal Borbirtok főborásza Kövesdi Zsófia, szőlészeti vezetője Nagy Zsolt. A Jammertal Borbirtok egy családi holding, amely több szőlészeti és borászati céget fog össze Villányban. Kövesdi Zsófia jelentős nemzetközi vörösbor készítési tapasztalatokkal rendelkezik. Évek során kialakított márkájuk a Koh-I-Noor, a Cassiopeia, a Jammertal, és a Wunderlich.

Agrár24.hu

Cikk megosztása: