Hírek az agrárgazdaságról

Erdészet

Magyarország komolyan veszi az erdők védelmét

A kormány számára kiemelten fontos az erdők megőrzése, és elkötelezett a természeti erőforrások használatának fenntarthatósága mellett. Ezért téves, és minden alapot nélkülöz az az állítás, miszerint Magyarország nem csatlakozott a Glasgow-i klímacsúcson a globális erdőterület csökkenés megállítását szorgalmazó nyilatkozathoz, jelentette be Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára.

Közzétéve:

erdő agrár24
Cikk megosztása:

A fenti kijelentést mi sem bizonyítja jobban, minthogy a COP26 apropóján – más kezdeményezések mellett – Magyarország csatlakozott a Glasgow-i Nyilatkozat az erdőkről, és a földhasználatról elnevezésű nyilatkozathoz, ahol a nyilatkozók sorában hazánk 53.-ként szerepel.

Magyarország hozzáállása világos és következetes az erdővel kapcsolatban, amelyekre úgy tekint, mint a klímaváltozás hatásainak csökkentésében kulcsszerepet betöltő életközösségre.

A kormányzat, és azon belül az agrártárca éppen ezért hazai és nemzetközi szinten is mindent elkövet a meglévő erdők megőrzése, és a fával borított területek gyarapítása érdekében

– fogalmazott Zambó Péter, majd folytatta:

„Törekvéseink komolyságát mi sem jelzi jobban, mint hogy jelenleg az Agrárminisztériumban a rendszerváltozás óta először önálló államtitkárság foglalkozik a kétmillió hektárnyi magyar erdő ügyével, amelyek gyarapítására a tárca 2019-ben Országfásítás Programot hirdetett”

Magyarország komolyan veszi az erdők védelmével kapcsolatos jogszabályok betartását, mint például az illegális forrásból származó faanyag importját tiltó európai uniós rendelkezéseket, és aktív szereplője az erdők megőrzését és a fenntartható erdőgazdálkodást támogató globális folyamatoknak. Éppen ezért a glasgow-i nyilatkozat alá nem írásával kapcsolatos hír nem más, mint rosszindulatú feltételezés – mondta az agrártárca államtitkára.

AM Sajtóiroda

Cikk megosztása: