Hírek az agrárgazdaságról

Pályázat - támogatás

Már lehet pályázni a fagykár elleni gépek beszerzésére

Már lehet pályázni a fagykár elleni gépek beszerzésére

Közzétéve:

mezőgazdasági fagykár pályázat
Cikk megosztása:

A tárcavezető arra emlékeztetett, hogy

a tavaszi fagykárok jelentik az egyik legnagyobb termesztési kockázatot, különösen a gyümölcstermesztésben, ahol a fagykár fokozottabban jelentkezik.

A meteorológiai előrejelzések szerint sajnos a szélsőséges időjárási események felszaporodása várható a jövőben, így a fagyok elleni védekezés szerepe felértékelődik. Kiemelte, hogy a vidékfejlesztési intézkedések jelentős mértékben hozzájárulnak a szélsőséges éghajlati események, így a fagykárok megelőzéséhez.

A november 17-től pályázható felhívás a kármegelőző beruházások megvalósításához kíván támogatást nyújtani a termésbiztonság növelése érdekében.

A miniszter kifejtette, hogy a pályázati kiírás lehetőséget biztosít a fagykárok elleni berendezések és technológiák, például a rögzített vagy mobil légkeverő berendezés, az autonóm hőtermelő berendezés vagy a vontatott hőtermelő gép beszerzésére. Felhívta a figyelmet, hogy a felhívás keretében igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 100 millió forint lehet 80 %-os támogatási intenzitás mellett.

A pályázati felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon megismerhetők.

Cikk megosztása: