Hírek az agrárgazdaságról

Oktatás

MATE: hosszú távú finanszírozási szerződés

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hosszú távú finanszírozási szerződést írt alá Dr. Csányi Sándorral, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnökével a gödöllői székhelyű egyetem működésére vonatkozóan. A megállapodás aláírásán Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora is részt vett.

Közzétéve:

Cikk megosztása:

Az öt évre szóló megállapodás lehetővé teszi, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem közfeladatait hosszú távon biztonságosan, transzparens és kiszámítható módon lássa el.

Az új finanszírozási modell révén az egyetemi oktatást, kutatást, az intézmény infrastruktúráját és a speciális ágazati célokat finanszírozó éves állami támogatás 2022-től mintegy a duplájára nő, emellett jelentős fejlesztések is elindulnak a keretmegállapodásban meghatározott célok elérése érdekében.

A finanszírozás révén tervezhetővé válik az intézmény fejlődése, amely alapfeltétele az oktatói és kutatói életpálya kiteljesedésének, a stratégiai célok megvalósításának.

Továbbá nemzetközi szinten is versenyképes feltételeket teremt a magyar agrár-felsőoktatás és a MATE számára.

A finanszírozás a MATE teljesítményére épül, a megállapodásban meghatározott célok és indikátorok alapján kerül meghatározásra az Egyetem éves költségvetése. A finanszírozás révén az intézmény versenyképes keretek között működve, rugalmasan, a gyorsan változó munkaerőpiaci szükségletekkel összhangban tudja alakítani a képzéseit – a hallgatók stabil karrierjének megalapozása érdekében. A munkatársak számára pedig teljesítményértékelő rendszer kerül bevezetésre, mely kiszámíthatóbbá teszi a munkavégzésüket, az egyetemi pozíciójukat.

Az oktatás és a kutatás szoros összhangjára építve a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem nemcsak naprakész, versenyképes tudású szakemberekkel, de korszerű fejlesztésekkel is hozzájárulhat az agrárium és az élelmiszeripar fejlődéséhez.

Forrás: MATE Médiaközpont

Fotók: ITM

Cikk megosztása: