Hírek az agrárgazdaságról

Állattenyésztés

Meghosszabbodik a szarvasmarha tejágazatot érintő állatjóléti támogatás

A 2020 utáni Közös Agrárpolitikával kapcsolatos jogalkotási eljárás elhúzódása miatt az Agrárminisztérium a tavalyi évben egy évvel meghosszabbította a szarvasmarha tejágazatot érintő állatjóléti támogatás kötelezettségvállalási időszakát, jelentette ki Nagy István agrárminiszter.

Közzétéve:

szarvasmarha tejágazatot érintő állatjóléti támogatás
Cikk megosztása:

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy 2022-ben ismételten – immár mindkettő támogatotti körre kiterjedően – elérhető lesz a hosszabbítás lehetősége.

Ezáltal azon kedvezményezettek számára, akik élnek a hosszabbítás lehetőségével, egy évvel tovább, 2023. április 30-ig tart a támogatási időszak.

A kedvezményezettek a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítását az Államkincstár által rendszeresített, és közzétett elektronikus formanyomtatvány ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával kérelmezhetik 2022. január 25-től 2022. február 22-ig. A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítására irányuló kérelem 2022. március 11-ig visszavonható. Amennyiben a gazdálkodó nem kíván élni a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, úgy nem szükséges kérelmet benyújtania – hangsúlyozta a miniszter.

A hosszabbítás lehetőségével élő szarvasmarhatartók a 2022. május 1-el kezdődő gazdálkodási évtől jelentősen megemelt támogatási összegekre lehetnek jogosultak – zárta gondolatait Nagy István. A pályázati felhívás és a módosítás részleteit tartalmazó közlemények a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetőek el.

Forrás: AM Sajtó

Cikk megosztása: