Hírek az agrárgazdaságról

Borászat

Megkezdődött a 41. Országos Borverseny

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) az idei évben 41. alkalommal rendezi meg a legnagyobb hagyományú termelői bormustrát.

Közzétéve:

Országos Borverseny 2022
Cikk megosztása:

A borversenyre a nevezéseket 2022. június 15-ig várja a szervező Hegyközségek Nemzeti Tanácsa az orszagosborverseny.hu honlapon. A bírálatra június 28-29. között Budapesten, a Groupama Arénában kerül sor.

Az Országos Borverseny (OBV) egyedisége, hogy egy háromszintű kiválasztási rendszeren alapul. Az országos megmérettetést megelőző hegyközségi, borvidéki borversenyek komoly szereppel bírnak a nevezett tételek előzetes minősítésében. Ezt az egyediséget növeli, hogy a rendezvény egy szakmai találkozót is jelent mind a bírálat, mind pedig az eredményhirdetés alkalmával.

A bírálatot családi borászatok tulajdonosai, üzemi pincészetek szakértői végzik, kiegészítve az oktatás, kutatás, szakújságírás, kereskedelem és gasztronómia képviselőivel.

Az OBV egyúttal eleget tesz a legmagasabb nemzetközi szakmai elvárásoknak. A magas követelmények az előkészítés, a bírálat és az értékelés folyamatában is érvényesülnek.

Nagy István elmondta, üdvözlendő a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának kezdeményezése, amely a közösségi bormarketing erősítését szolgálja. Az itthon előállított és forgalomba hozni kívánt borászati termékek után literenként fizetendő egy forintos járulék teremti meg ennek az alapját, amely további 70 százalékos támogatási forrás kiegészítésével éves szinten csaknem 1 milliárd forintos bormarketing keretet biztosít az ágazat számára.

Forrás: https://www.orszagosborverseny.hu/

Cikk megosztása: