Hírek az agrárgazdaságról

Agrárgazdaság

Nagy István: a kormány megháromszorozza az eddigi mezőgazdasági források nagyságát

A kormány a jövőben megháromszorozza az eddigi mezőgazdasági források nagyságát, így 4.265 milliárd forint lesz az az összeg, amellyel a jövőben a vidékfejlesztést támogatni szeretné – mondta hétfőn Alsónémediben az agrárminiszter.

Közzétéve:

Nagy István agrárminiszter
Cikk megosztása:

Nagy István a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével (Magosz) közös sajtótájékoztatóján elmondta, hogy országjárásra indult az Agrárminisztérium; településről településre, megyéről megyére, hogy bemutassa, mit sikerült elvégezni eddig és milyen tervei vannak a kormánynak a következő ciklusra.

A járvány alatt stratégiai ágazattá vált a mezőgazdaság, mert itt „nem lehetett elmenni home office-ba”. Az állatokat etetni kellett, a földet pedig megművelni, bárhogyan is alakult a járványhelyzet.

Nagy István hangsúlyozta, hogy

a kormány stratégiai döntést hozott a mezőgazdasági támogatások háromszorosára emeléséről, ami – a pályázatok 50 százalékos intenzitása mellett – csaknem 9 ezer milliárd forintnyi fejlesztést jelentenek 2027-ig. Ekkora beruházás eddig példátlan, sorsfordító versenyképességi javulást fog eredményezni a magyar mezőgazdaságban.

Az agrárminiszter beszélt arról is, hogy a szövetséget, amely kialakult a magyar kormányzat és a gazdatársadalom között, továbbra is szeretnék erősíteni. Bármilyen probléma merült is fel, a gazdák tudhatták, hogy csak a magyar kormányra számíthatnak.

Meg kell védeni Magyarország piacait, ezért nagyon szigorú határmenti ellenőrzéseket hajt végre a kormány az importtermékeknél, hogy ne lehessen dömping, vagy ne kerülhessenek injektált termékek az országba, amelyek az árakat letörve tönkreteszik az ágazatot. A kormány arra törekszik, hogy minden gazda versenyképes legyen és egyforma eséllyel vihesse piacra termékeit.

Forrás: MTI

Cikk megosztása: