Hírek az agrárgazdaságról

Természetvédelem

Négy megyében rendel el tűzgyújtási tilalmat a Nébih

Négy megyében rendel el szerdától tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) egyetértésével – tájékoztatta a Nébih az MTI-t kedden.

Közzétéve:

Tűzgyújtási tilalom 2022 Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megye
Cikk megosztása:

Az intézkedés  2022.06.22-től Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyéket érinti.

A tűzgyújtási tilalmat az indokolja, hogy az elmúlt időszak tartósan magas átlaghőmérséklete, valamint a száraz, aszályos időjárás miatt megnőtt a tüzek kockázata.

Az elmúlt időszak magas átlaghőmérséklete és az alacsony relatív nedvesség kiszárította a holt biomasszát, ráadásul számottevő csapadék sem hullott, ezért négy megyében jelentősen megnőtt a tüzek keletkezésének esélye. Az előrejelzések alapján az elkövetkező időszakban is folytatódik a meleg időjárás.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a tűzgyújtási tilalomról tájékoztató interaktív térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu honlapon elhelyezett térkép nyújt további tájékoztatást.

Cikk megosztása: