Hírek az agrárgazdaságról

Oktatás

Nemzetközi képzést indít a MATE a fenntartható mezőgazdaságról

Hét európai egyetem összefogásával, több mint 1,8 milliárd forint költségvetési támogatással indul a fenntartható mezőgazdaságra fókuszáló AgriFood Joint Master képzés, melynek konzorciumi vezetője és egyedüli hazai partnere a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Az ősszel induló unikális képzésre március 15-ig várják a jelentkezéseket.

Közzétéve:

Nemzetközi agrár egyetemi képzés 2022 MATE
Cikk megosztása:

„Az élelmiszertermelés biztonsága és az ellátás stabilitásának növelése napjainkban mind nemzetgazdasági, mind globális szinten kulcsfontosságú kérdés. Egy folyamatosan gyarapodó népességet kell ellátnunk egészséges élelmiszerrel, miközben a környezeti erőforrások korlátozottak, a klímaválság egyre több kihívást állít elénk, az ökoszisztéma pedig egyre sérülékenyebbé válik. Az új mesterképzés éppen ezekre a kérdésekre kíván kompetens választ adni” – mutatott rá Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

Az AgriFood Joint Master képzés különlegessége, hogy a hallgatók hét európai egyetem képzéseiből választhatnak.

Az 1. és 2. szemesztert a MATE gödöllői campusán vagy a prágai Élettudományi Egyetemen tölthetik, a 3. és 4. szemeszterben pedig öt másik egyetem – a bécsi BOKU, a nyitrai Szlovák Agrártudományi Egyetem (SUA), a Zágrábi Egyetem (UNIZG), az Újvidéki Egyetem (UNS) és a bánsági Agrártudományi és Állatorvostudományi Egyetem (BUASVMT) – közül választhatnak. A képzést biztosító két választott egyetem a tanulmányok sikeres zárásával közös diplomát ad ki.

A tervek szerint a projekt hatéves időtartama alatt minimum 124 ösztöndíjas hallgató képzésére nyílik lehetőség, közülük 84 fő két éven keresztül 1400 EUR Erasmus Mundus ösztöndíjat is kaphat.

A jelentkezés feltétele a minimum B2 szintű angol nyelvismeret, valamint egy agrárfókuszú BSc-diploma.

A világon egyedülálló struktúrájú agrárképzés iránt óriási az érdeklődés, már a jelentkezés első napjaiban 54 országból érdeklődtek a fiatalok.

Részletes információk és jelentkezés: http://agrifoodmaster.eu

Forrás: MATE Médiaközpont

Cikk megosztása: