Hírek az agrárgazdaságról

Gyászhír

Öngyilkos lett az egyik leggazdagabb agrárvállalkozó

47 éves korában öngyilkos lett Claessens Peter, az egyik leggazdagabb magyar, és egyben Somogy megyei agrárvállalkozó.

Közzétéve:

Meghalt Claessens Peter
Cikk megosztása:

Claessens Peter az otthonában végzett magával.

Az információk szerint a belga származású magyar vállalkozónak családi és üzleti nehézségei voltak.

Az agráriumban tevékenykedő vállalkozó és testvérei a 32,4 milliárdos vagyonukkal az 55. leggazdagabbnak számítottak Magyarországon A 100 leggazdagabb listája szerint. A Claessens-család cégét vezető Peter 1995 óta élt Magyarországon Somogyszob Nagybaráti-pusztán. Több mint negyedszázada vásárolták meg a Dél-somogyi Állami Gazdaság romos telepét, ahol a megye legmodernebb állattartó vállalatát hozták létre.

Ma már a család Somogy megyében összesen 10 önálló telephellyel rendelkezik és a több mint 300 embert foglalkoztató csoport a térség egyik legnagyobb munkaadója.

A család tulajdonában lévő cég árbevétele tavaly ismét meghaladta a 30 milliárd forintot, adózás előtti eredménye pedig 5 milliárd forint körül mozgott. Korszerű óljaikban 8500 egyedből álló tenyészkoca-állományt tartanak, az állatok évente 350 ezer malacot fialnak. Ezekből 200 ezret saját hizlaldájukban nevelnek fel, a szükséges takarmányt saját szántóföldjükön termelik meg. A tehenészetükben 2000 tehenet tartanak, tejtermelésük éves szinten több mint 24 millió liter.

Claessens Peter, idén júniusban a Külgazdasági és Külügyminisztériumban vette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, amivel az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el.

(forrás: rtl.hu)

Cikk megosztása: