Hírek az agrárgazdaságról

Rendezvény

Pálinka konferencia 2022 – a szakemberek találkozója

2022. május 13-án gazdag programmal szervezik meg a Pálinka konferenciát. A rendezvény apropója az idén tízéves pálinkamester képzés a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Budai Campusán. Most a képzéshez kapcsolódó tanszékek és szakemberek tudományos ismeretei minden érdeklődő számára elérhetővé válnak.

Közzétéve:

Pálinka Konferencia 2022
Cikk megosztása:

A pálinka az elmúlt évtizedekben nagy utat járt be. Első számú hungarikumként jelentősége kiemelt, sorsa pedig közös nemzeti felelősségünk. 2012-ben indult el a pálinkamester szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak, ami ma is egyedüli felsőfokú képzési forma a kifejezetten pálinkával foglalkozó szakemberek számára. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem az oktatás mellett nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a pálinka ügyét előre vivő kutatások megszületését támogassa.

A 10 éves évfordulóra szervezett tudományos konferencia célja, hogy azokat az ismereteket, amelyeket a képzésen oktató tanszékek, a képzés hallgatói és a képzéssel szorosan együttműködő szakmai partnerek feltártak, széles körben ismertté, elérhetővé tegyék.

Az egynapos rendezvény a legfrissebb technológiai fejlesztéseket, érzékszervi ismereteket, piaci lehetőségeket és tendenciákat, valamint a pálinka történetének friss kutatásait bemutató plenáris előadásokat, szekcióelőadásokat, kerekasztalbeszélgetést, szakmai bemutatókat és gálavacsorát kínál a résztvevőknek.

A 2022. május 13-án megrendezett esemény helyszíne a Hotel Benczúr (1068 Budapest, Benczúr utca 35.).

További információk és jelentkezés: http://palinkamesterkepzes.hu/palinkakonferencia

Forrás: MATE Médiaközpont

Cikk megosztása: