Hírek az agrárgazdaságról

Rendezvény

Szakmai és közönségprogramokkal vár október 1-3. között a KÁN Egyetemi Napok

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusa és a Magyar Mezőgazdaság Kft. 2021. október 1-3. között rendezi meg a KÁN Egyetemi Napokat. A magyar állattenyésztés szakmai találkozója a színes programok mellett idén a MATE Udvarral is kiegészül, ahol az agráréletpálya népszerűsítése mellett az Egyetem intézeteit és oktatási-kutatási profilját is megismerhetik.

Közzétéve:

KÁN Egyetemi Napok 2021
Cikk megosztása:

Az állattenyésztési szakmai képviselőit, a kisgyermekes családokat, az általános és középiskolai diákcsoportokat és az érdeklődő nagyközönséget egyaránt magas színvonalú, interaktív programok várják a KÁN Egyetemi Napokon, amely október 1-3. között kerül megrendezésre a kaposvári Pannon Lovasakadémia területén.

Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora a rendezvény kapcsán kiemelte, hogy az Egyetem számára ezúttal is elsődleges a pályaválasztás előtt álló fiatalok, valamint szüleik és tanáraik megszólítása. Épp ezért a háromnapos forgatagon a szórakoztató programok mellett központi szerepet kap az agráréletpálya és az agrár-felsőoktatás népszerűsítése is. A MATE Udvarban minden érdeklődő interaktív módon kaphat ízelítőt az Egyetem fő képzési és kutatási területeiről, szakjairól, campusairól és intézeteiről, méghozzá elsőkézből az intézmény oktatóitól és hallgatóitól.

A KÁN keretében számos szakmai konferencia is megvalósul. Az első nap 11:30 órakor kezdődő Vidékfejlesztési Konferencián például a 2021-2027 közti közös agrárpolitika finanszírozási kérdéseiről esik szó, melynek keretében már idén és jövőre 1500 milliárd forint támogatást hirdetnek meg a gazdák számára. A kerekasztal-beszélgetésen Lázár János kormánybiztos, Navracsics Tibor kormánybiztos, Stumpf István kormánybiztos és Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora olyan fajsúlyos kérdéseket járnak majd körül, hogy hogyan lehet hatékonyan felhasználni a rendelkezésre álló forrásokat, mely termékpályák kapjanak prioritást a fejlesztések során és felkészült-e az intézményrendszerünk ekkora összeg elköltésére.

A KÁN Egyetemi Napok elmaradhatatlan eleme lesz a szórakoztató lovasprogram, a kisállat simogató, a fejési és nyírási bemutató és a patkolókovács bemutató, sőt a látogatók megismerkedhetnek a vidéki élet kihívásaival is. Az állattenyésztési seregszemlét tovább gazdagítják a kulturális, interaktív, szórakoztató és kézműves előadások, bábjátékok, a nagysikerű Mesetérkép, valamint a Bagossy Brothers Company péntek este 20 órakor kezdődő koncertje.

Az esemény hivatalos honlapja: https://kaposvarinapok.hu/

Forrás: MATE Médiaközpont

Cikk megosztása: