Hírek az agrárgazdaságról

Oktatás

Találkozzunk az Educatio Kiállításon!

2022. január 13-15. között kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb pályaválasztási rendezvénye, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, a felsőoktatásban érintett szereplők legfontosabb találkozási helye. A Hungexpo területén megvalósuló háromnapos eseményen a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) is képviselteti magát campusaival. A MATE HF01-es standja az A pavilonban lesz megtalálható.

Közzétéve:

Educatio Kiállítás 2022 helyszín, cím
Cikk megosztása:

A 20 000 négyzetméteren megvalósuló Educatio Kiállításon 18 ország 200 kiállítója várja a pályaválasztó diákokat, pedagógusokat, intézményvezetőket,

akik a tavalyi online térben megrendezett napok után végre újra testközelből, első kézből kaphatnak hasznos információkat és segítséget a hazai és külföldi felsőoktatási intézmények, tankönyvkiadók, nyelviskolák, szakképző intézmények munkatársaitól.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem nagy létszámú, oktatókból és hallgatókból álló csapattal készül az eseményre. A képzési területeket tekintve elsősorban az agrár-, élelmiszertudományi, gazdasági, társadalomtudományi, természetvédelmi, környezettudományi, műszaki, informatikai, művészeti és művészetközvetítési, valamint pedagógus- és bölcsészettudományi képzések iránt érdeklődő fiatalokat várnak. A 2022-es központi felvételi eljárásokban meghirdetésre kerülő alap- és mesterképzések, felsőoktatási szakképzések, osztatlan képzések és szakirányú továbbképzések, ösztöndíjlehetőségek, kollégiumi elhelyezések, hallgatói szolgáltatások kapcsán felmerülő kérdésekre többféle formában kapnak tájékoztatást a pályaválasztók. A MATE standja az ’A’ pavilonnál, a színpad mellett kapott helyet, ahol a három nap alatt változatos szakmai előadásokkal, programokkal, játékokkal is készül.

A kiállítás INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!
Regisztráció: https://www.educatioexpo.hu/regisztracio
Időpont: 2022. JANUÁR 13-15.
Helyszín: Hungexpo A pavilon HF01 stand

PROGRAMOK

Találkozás olimpikonjainkkal

Az Egyetemünk ösztöndíjjal is motiválja élsportoló hallgatóit, akik számára elkészítette életpálya modelljét, mely az országban egyedülálló módon ösztönzi a tanulásban és a sport területén is kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat. A MATE standjánál január 13-án 13.00-14.00 óra között Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval, a MATE-GEAC-MSA Férfi Vízilabda Szakosztály vezetőjével találkozhatnak a látogatók. Január 14-én 13.00-14.00 óra között Ancic-Valkai Ágnes, a Valkai Ági Női Vízilabda Szakosztály vezetője válaszol az érdeklődők kérdéseire.

Vidéki élet – ahogy szeretjük

Az Egyetem saját fejlesztésű interaktív terepasztalán a látogatók megtervezhetik a 21. század ideális lakóterületét, miközben a védett állatok élőhelyeivel és megújuló energiaforrások kapcsán bővíthetik tudásukat. Térségfejlesztési ismeretekkel, vállalatirányítással és a vidéki élet kihívásaival is megismerkedhetnek interaktív modellező társasjátékaink segítségével. A MATE standján a vadgazdaság és természetvédelmi területek iránt érdeklődő fiatalok is látványos módon gazdagodhatnak információkkal.

Felfedezni a mikrobák világát

Szabad szemmel nem látható élővilágunk szépségeit mikroszkópok segítségével tárjuk fel. A mikroorganizmusok előfordulása minden területen izgalmas felfedezéseket tartogat a sejtszintű tudásra szomjazó leendő tudósok számára.

Érzékszervei tesztelés

Ételeink ízletesebbé, illatosabbá, olykor színesebbé teszik életünket. Az élelmiszermérnöki képzés egyik fontos része az érzékszervi minősítés. A MATE standján különböző gyógy- és fűszernövények, alapízek, valamint szín- és illatfelismerők tesztelésére lesz lehetőség a rendezvény ideje alatt.

Robotika és a jövő technológiái

A MATE Programtervező informatikus hallgatói elmélyedhetnek a robottechnológia világában. Programjaik segítségével például szumózhatnak, focizhatnak, bűvös kockát rakhatnak ki. Az Egyetem oktatásában, kutatásában jelentős szerepet tölt be már most a 3D nyomtatás technológiája. Egy kis ízelítőt adunk a technológia lehetőségeiről a MATE standján.

Neveléstudomány felsőfokon

Azok számára, akik a gyerekekkel kapcsolatos hivatásban gondolkodnak, szakszerű csecsemőgondozási alapok bemutatásával, érzékenyítő foglalkozások ismertetésével, valamint a pedagógusi pálya átfogó képével segítünk a pályaválasztásban.

A MATE, hazánk legnagyobb, agrárközpontú egyeteme széles képzési palettával, hat képzési hellyel – Budapesten, Gödöllőn, Gyöngyösön, Kaposváron, Keszthelyen és Szarvason – várja a felsőoktatásban azonnal hasznosítható tudást, idegennyelvi jártasságot és széleskörű gyakorlati tapasztalatokat megszerezni vágyó pályaválasztókat.

A képzési kínálatról a MATE weboldaláról tájékozódhat bővebben: https://uni-mate.hu/mate-felv%C3%A9teli-2022

Forrás: MATE Médiaközpont

Cikk megosztása: