Hírek az agrárgazdaságról

Növénytermesztés

Tiszteljük a múltat, a földművesek áldozatos munkáját

Mindenki, aki a földből él, és azért dolgozik, hogy mindannyiunk asztalára egészséges élelmiszer kerüljön, megérdemli az ünneplést – fogalmazott köszöntőjében Feldman Zsolt az V. Földművesek Emléknapján, Alsónémediben.

Közzétéve:

Földművesek Emléknapja Alsónémedi
Cikk megosztása:

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Nagyatádi Szabó István egykori mezőgazdasági miniszter halálának évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen úgy fogalmazott: Magyarországot, a vidéket elődeink mindennapi kemény, kétkezi munkával alakították, tisztelet övezi ezért őket. A magyar földművesek mindig, minden körülmények között helytálltak a múltban éppúgy, mint a jelenben. Háborúk idején, vagy természeti csapásokkal sújtott időszakokban épp úgy, mint az elmúlt másfél évben, a pandémia alatt is tették a dolgukat azért, hogy mindannyiunk számára megtermeljék az élelmiszert. Ez biztonságot nyújtott mindannyiunknak, és bizakodhatunk, hogy így lesz a jövőben is.

Feldman Zsolt elmondása szerint az elmúlt évtizedben jelentősen javult a gazdálkodók, a mezőgazdaságból élők társadalmi megítélése, ezt a folyamatot a kormány és az agrártárca további támogatással igyekszik erősíteni. A Közös Agrárpolitika következő hétéves ciklusának tárgyalásakor például a legkisebb gazdálkodók védelmében kellett fellépni a túlzó zöld elvárásokkal szemben. Emellett ettől az évtől kezdődően kedvezőbb adózási szabályok vonatkoznak a családi gazdaságokra, mint ahogyan előnyösebb lett az őstermelői adózás is. A magyar gazdatársadalom pozitív értelemben vett megkülönböztetését jelenti mindez.

Az államtitkár a jövőről szólva kiemelte, hogy idén ősszel a generációváltás megkönnyítésére elkészül a gazdaságátadást szabályozó törvény, amely egyszerűbb adminisztrációt ígér a gazdaságot átadó-átvevő generációknak.

Forrás: AM Sajtóiroda

Cikk megosztása: