Hírek az agrárgazdaságról

Külföld

Új logóval nyitnak meg az egykor McDonald’s-lánchoz tartozó éttermek Oroszországban

Új névvel, logóval és tulajdonossal, de lényegében változatlan étlappal kezdenek majd vasárnaptól kinyitni az egykor a McDonald’s-lánchoz tartozó éttermek Oroszországban.

Közzétéve:

régi McDonalds üzeletek új logója Oroszországban 2022 fotó
Cikk megosztása:

Az amerikai cég, a világ legnagyobb hamburgerlánca májusban jelentette be, hogy eladja oroszországi éttermeit az egyik helyi licenctulajdonosnak, Alekszandr Govornak azt követően, hogy Oroszország háborút indított Ukrajna ellen.

Az új logó zöld alapon két hasábburgonyát és egy apró hamburgerpogácsát ábrázol. Az „új” éttermi lánc a Vkuszno – i tocska (Finom – és pont) elnevezést kapta.

Az orosz médiához kiszivárgott értesülések alapján

a Big Mac kivételével gyakorlatilag minden termék megmarad a választékban, igaz, kissé módosított elnevezéssel.

A Filet-O-Fish például Fish Burger, a Chicken McNuggets pedig egyszerűen Nuggets lesz. Marad a fagylalt és a pite is, és nem varrattak új egyenruhát a személyzetnek sem, amelynek toborzása javában zajlik. A McDonald’s-nak mintegy 62 ezer alkalmazottja volt Oroszországban.

Govor – akinek GiD nevű cége 25 üzletet működtetett Szibériában – azt ígérte, hogy az éttermek számát a jelenlegi csaknem 850-ről ezerre szeretné növelni az országban. Az új tulajdonosnak sajtójelentések szerint gyakorlatilag az egész beszállítói láncot sikerült megőriznie.

A vállalat hetente 50-100 üzlet megnyitását tervezi. (MTI)

Cikk megosztása: