Hírek az agrárgazdaságról

Élelmiszeripar

Újraindul a Magyar Termék „Vedd a hazait! Védd a hazait!” kampánya

Ezúttal is az a cél, hogy a hazai gyártók helyzetén javítsanak. Az akció támogatására a Naszálytej Zrt. egy új, a kampány üzenetét hordozó termékcsomagolással jelent meg az Auchan áruházak polcain. Ezen felül a Magyar Termék az idei évre azt tűzte ki célul, hogy a gyártóik összforgalma a tavalyi 2650 milliárd forint után megközelítse, akár el is érje a 3000 milliárdot.

Közzétéve:

Naszátej magyar tej
Cikk megosztása:

Idén tavasszal ismét elindítja „Vedd a hazait! Védd a hazait!” kampányát a Magyar Termék Nonprofit Kft. Az akció egyik állomásaként a Naszálytej Zrt. új, a kampány üzenetét közvetítő csomagolással jelenik meg az Auchan Magyarország üzleteinek polcain. Azon túl, hogy a kampány igazi mozgalommá terebélyesedett, mintegy 100 cég csatlakozott és sokan védjegyhasználókká is váltak.

A tavaly év végén 16 000 ember megkérdezésével készített online kutatás azt igazolta, hogy a vásárlók számára az árkérdés a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt kap. Szinte minden fogyasztó (96%) számára fontos, hogy a kereskedelmi láncok polcain minél több magyar termékből tudjanak választani, vagyis nem mondanak le a hazai árukról. A gyártók széles köre ma már felismerte, hogy bármilyen körülmények legyenek is, biztosítaniuk kell vásárlóikat termékeik hazai eredetéről és megbízhatóságukról. A Magyar Termék éppen ezt a lehetőséget kínálja számukra.

Nagy Attila, Benedek Eszter, Sallai Attila

Nagy Attila, Benedek Eszter, Sallai Attila

„Ma több mint 230 gyártó, több mint ötezer árucikke jogosult a Magyar Termék védjegyrendszer valamelyik emblémájának használatára. Ezek gazdasági jelentősége az elmúlt év végére hatalmasra duzzadt, hiszen éves összárbevételük tavaly decemberre már meghaladta a 2650 milliárd forintot, gyártóik pedig 50.455 ezer embert foglalkoztatnak. Összességében rekord évet zártunk, a kampányok számában és a védjegyhasználó cégek bővülését illetően is” emelte ki Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A jelenlegi árversenyben tehát változatlanul fontosak a Magyar Termékek. „A célunk pedig az, hogy idén újabb lépést tegyünk előre, és gyártóink összforgalma megközelítse, akár el is érje a 3000 milliárd forintot” hangsúlyozta. Elmondása szerint ez nem csak növekedést, hanem a tagok fokozódó pénzügyi stabilitását is jelezné, akik a védjegyhasználatban rejlő előnyöket kiaknázva a magyar gazdaság egyre beágyazottabb szereplőivé válhatnak.

Az Auchan Magyarország Kft. és a Magyar Termék Kft. mindig is szoros kapcsolatot ápolt. A felek még 2014-ben kötöttek stratégiai megállapodást.

 „Az Auchan és a nonprofit szervezet közel tíz éve azon dolgozik, hogy a védjegyekkel ellátott termékeket népszerűsítse, kiemelve ezzel a sajátmárkás kínálatunkat is. Számunkra mindig is fontos volt a hazai piac, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy üzleteinkben magas a hazai termékek aránya, és továbbra is nyitottak vagyunk rá, hogy aki megfelel a minőségi követelményeknek, az a beszállítónkká váljon” mondta Nagy Attila, az Auchan Magyarország Kft. Választék és beszerzési igazgatója.

Idén a két cég első közös akciója a március elején elindított 2 hetes magyar termék kampány.

„A magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Naszálytej Zrt. védjegyhasználóként évek óta erősíti a Magyar Termék védjegyekkel ellátott termékek körét. Annak érdekében, hogy a 2023-ban újrainduló kampány erős üzenetét szélesebb körben is eljuttassa a fogyasztókhoz, a vállalat „Vedd a hazait! Védd a hazait!” szlogennel ellátott márkaterméket hozott létre, amely most „in-out” akcióban kapható az Auchan hálózatában” jelentette ki Sallai Attila, a Naszálytej Zrt. vezérigazgatója.

Naszátej magyar tej - Vedd a hazait! Védd a hazait!

„Vedd a hazait! Védd a hazait!”

Agrár24.hu

Cikk megosztása: