Hírek az agrárgazdaságról

Rendezvény

Világszínvonalú kiállítási és konferencia-központ épült a Hungexpo területén

Befejeződött az elmúlt évtizedek legjelentősebb beruházása a Hungexpo-n. Ennek eredményeképpen teljesen megújult a több mint 70 ezer négyzetméteres fedett és a 36 hektáros szabad terület. Megépült az ország legmodernebb kongresszusi központja, ezzel a Hungexpo nagyot lépett előre Európa TOP rendezvényhelyszíneinek listáján.

Közzétéve:

Hungexpo kiállítási és konferencia-központ 0- agrár24
Cikk megosztása:

A most elkészült 55 milliárd forintba kerülő beruházás tervezője a Finta Stúdió, kivitelezője a KÉSZ Zrt., a projekt kormányzati felelőse: dr. Fürjes Balázs államtitkár volt. A fejlesztést a terület tulajdonosa, az Expo Park Kft. koordinálta. Az Expo Park Kft. 100 százalékos állami tulajdonú gazdasági társaság, a tulajdonosi jogokat az MNV Zrt. gyakorolja. Az elkészült beruházások és fejlesztések üzemeltetője továbbra is a Hungexpo Zrt., amely szervezi és rendezi a kiállításokat, konferenciákat, és működteti az infrastruktúrát.

Hungexpo kiállítási és konferencia-központ -agrár24

A több évig tartó tervezés és csaknem kétéves építkezés során két új, egy 7250 és egy 5700 m2 alapterületű pavilon, valamint egy ikonikus új fogadócsarnok épült, illetve további 3 összesen több mint 32000 m2 alapterületű pavilon felújításával végeztek. Ezekkel párhuzamosan 2 pavilon kisebb felújításon esett át. A létesítmény körül 3300 belső és 840 külső parkolót alakítottak ki. Megújult a terület teljes közmű infrastruktúrája, a beruházás színvonalas tereprendezéssel és zöldterület növekedéssel is járt. A fejlesztés kulcs eleme, hogy létrejött egy korszerű audiovizuális technikával felszerelt, 26 szekcióteremmel rendelkező, 2.000 fős plenáris ülésre is alkalmas kongresszusi központ.

A plenáris ülésterem a jelenlegi legmodernebb, süllyeszthető Gala seats ülés-rendszerrel van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy a helyszín az igényeknek megfelelően rövid idő alatt átalakítható legyen. A most megvalósult beruházás több évtizedes hiányt pótol. Budapest már eddig is kiemelt célpontja volt a konferenciaturizmusnak, de megfelelő helyszín híján eddig csak korlátozottan tudott részesülni a minőségi turizmus egyik legfontosabb és nem utolsósorban legjövedelmezőbb ágából, az üzleti turizmusból. A korszerű kongresszusi központtal és a teljes terület szükségszerű revitalizációjával a főváros lehetőséget kap gyakorlatilag bármilyen méretű nemzetközi kongresszus, konferencia befogadására, így elfoglalhatja a régóta megillető helyét a nemzetközi porondon. Budapest eddig a kapacitások hiányában az ICCA adatbázisa szerint jócskán elmaradt Bécs és Prága mögött az éves szinten megrendezésre kerülő szövetségi események számát illetően.

Hungexpo kiállítási és konferencia-központ -agrár24

A Hungexpo bővítésével Budapest jobb ICCA besorolást szerezhet magának, mivel több és nagyobb rendezvényeket lesz képes vendégül látni. Elsődleges cél, hogy Budapest bekerüljön a TOP 10-es listába. A fejlesztés nem csak a Hungexpónak, hanem a teljes turisztikai szakmának előrelépés jelent, hiszen a nagyobb szövetségi rendezvények további, különböző méretű konferenciákat vonzanak a fővárosba, amelyek szállodákban és további helyszíneken is megvalósulhatnak.

A megújult rendezvényhelyszín adott otthont szeptember elején a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak; szeptember 25. és október 14. között itt rendezik az Egy a természettel című rendezvényt, majd pedig a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozót. A Hungexpo a koronavírus járvány után idén novemberben először rendez saját kiállításokat az immár kész, megújult Kongresszusi és Kiállítási Központban: az Otthon Design Ősz és az Automotive Hungary kiállításokat.

Fotógaléria: https://hungexpo.hu/hungexpo-sajtotajekoztato-2021-szeptember-20/

Címlapfotó: Palkó György / gyorgypalko.com

Forrás: Hungexpo

Cikk megosztása: